Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Stek i panna så de får färg. En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta
Hetta upp oljan i en panna och lägg i hela spiskummin och lök. härligt är det och med fågelkvittret i bakgrunden känns det som om våren verkligen är här
Smaka av med salt och peppar. 2 Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Till servering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris
Skölj och finhacka paprikan, strimla rödlöken och salladslöken fint, blanda med dressingen. Skölj sockerärtorna och dela dem mitt itu och lägg i skålen med de övriga ingredienserna, hacka ner persilja, så mycket du vill ha
Böngrytor av det här slaget är tacksamma i och med att det går att göra mycket på en gång och sedan frysa in i portioner för framtida luncher eller middagar
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Ät tabboulehn som ensam, vegetarisk rätt, eller som tillbehör till något annat. Tyvärr kunde jag ju inte smaka (det fanns massor medannat jag kunde äta, så det var inte ett dugg synd om mig) men jag blev så sugen att jag var tvungen att göra en egen, glutenfri variant med quinoa som bas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.