Irakisk Dolma
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10-12 portioner
  • 8 dl ris (Jasmin eller Basmatiris)
  • 700 g köttfärs
  • 3 salladslök 7 vitlöksklyftor 1 bunte persilja ( ca 5 dl när den hackas)
  • 1 bunte färsk mynta (2 dl när den hackas)
  • 5 msk tomatpuré
  • 3/4 dl granatäpplesirap
  • 1,5 citron – pressad
  • 3/4 dl olja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk salt
  • 1 msk dolmakrydda (stark kryddblandning som finns i orientaliska livsmedelsbutiker)
  • 5-7 dl hett vatten
  • 1-2 dl citronsaft (beroende på hur sur du vill ha den)
  • Salt tamarindpasta som du späder ut med hett vatten vatten, rör om och sen silar du bort alla kärnor.
  • 1,5 tsk salt
  • 3/4 dl rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.