Smörstekt torskrygg. Rosta hasselnötterna i en stekpanna med lite smör till de fått färg. Slå av vattnet och kör sedan grönsakerna till ett mos med hjälp av en mixerstav
Brysselkål tyckte jag aldrig om som barn, på grund av lukten när man kokar dem (som jag fortfarande inte älskar), men om man fräser den kokta kålen i smör och serverar den med stekt bacon eller som här smörstekt schalottenlök så slipper man den där kåldoften och kålen smakar ljuvligt
Låt gärna en kula smör koka med i vattnet. 1 kg brysselkål. 2 dl hasselnötter. Sätt ugnen på 200 grader. Plocka ner kålen, koka den mjuk i saltat och sockrat vatten
Frisera brysselkålen och skär bort den hårda stubben. Stjälp upp brysselkålen på ett fat, pressa över citronsaft, salta och peppra och strö på tranbären
Sallad på finstrimlad brysselkålmed apelsin-dijonvinaigrette, rostade hasselnötter och pecorino. Om du inte är lika frälst på brysselkål som jag, så går det garanterat att pröva receptet med någon annan sorts kål
Istället för squash-tagliatelle som jag serverade sist, fräste jag den här gången, finstrimlad brysselkål i rikligt med smör, som jag sedan kryddade med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.