4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Dressingen passar bra till annat än brysselkål, så tveka inte att experimentera. Sallad på finstrimlad brysselkål med apelsin-dijonvinaigrette, rostade hasselnötteroch pecorino
Toppa medhasselnötter, granatäppelkärnor och flingsalt. Till mager fisk passar det extra bra att ha nötter och frön som topping för att balansera upp med fett, tillföra mer näring och få mer mättnad
Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getostoch färska fikon på en frasig smördegsbotten
Utmaningen i Master Chef gick ut på att göra en perfekt quiche Lorraine, d. Dels brukar jag inte lyckas så bra med degen och så brukar jag ändå skala bort kanten när jag äter
se, nämligen brysselkål med bacon och parmesanost. Så himla gott och enkelt. Häll upp allt på ett fat och blanda runt med lite mer olivolja, salt och peppar
Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.