Brysselkål tyckte jag aldrig om som barn, på grund av lukten när man kokar dem (som jag fortfarande inte älskar), men om man fräser den kokta kålen i smör och serverar den med stekt bacon eller som här smörstekt schalottenlök så slipper man den där kåldoften och kålen smakar ljuvligt
Grovhacka nötter och servera till kålen. brysselkål. Koka upp vatten och salt och sjud brysselkålen i cirka 2 minuter så att den mjuknar men ändå har en hård kärna. Bryn kålen i cirka 5 minuter så att den får fin färg och känns mjuk rakt igenom
4 500 g brysselkål 2 vitlöksklyftor 4 kvistar bladpersilja 1/2 dl olivolja 1/2 tsk salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skölj brysselkålen och ta bort eventuellt dåliga blad. Servera brysselkålen ljummen. Koka brysselkålen i vatten med salt i cirka 7-8 minuter. 500 g färsk brysselkål
Skala kålrot och morötter till rotmoset. Cirka ½ kg kålrot. Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar
Lägg sedan blomkålen i en ugnssäker form och sedan champinjonerna osv som du stekt över allt. Sätt ugnen på 200 grader Skär ner blomkålen i mindre bitar och koka de i lättsaltat vatten, koka i bara några minuter tills de börjar att mjukna. Grädda sedan i ugnen i ca 15 minuter Klart att servera, smaklig måltid Blomkålshuvud - jag hade även i en broccoli eftersom jag hade en över
Idag för första gången på evigheter känner jag riktig värme ute utan att behöva sitta i lä. Det är verkligen så skönt och imorgon är det utlovat 17 grader, man tackar
Den här rätten blev våran lördagsmiddag. Grillad entrecôte är ju alltid gott, det blev dock grillpannan denna gången, vi hade ingen lust att gå ut i kylan och grilla
Just nu är det säsong för brysselkålen. Så idag fick det bli en gratäng med nötfärs och brysselkål. Börja med att rensa brysselkålen och dela den i halvor
Skålla och skala tomaterna. Lägg bönorna i blöt över natten (12 timmar). Häll av blötläggningsvattnet och koka bönorna i så mycket vatten så det täcker med salt och kryddbukett ca 45 min
01 Oct. 15. 53. Isterband och dillstuvad potatis. 0kommentarer. Hej allesammans, och god eftermiddag. Nu har jag och barnen landat här hemma och dagens mellis är precis intaget
Eftersom vi är väldigt förtjusta i en lagom rosa stekt oxfilébit blev det kvällens val och till köttet hade vi en blomkålsgratäng med bacon som smakade fantastiskt gott
6 portioner blomkålsgratäng. 2 st färska blomkålshuvuden eller 1 kg djupfryst blomkål. 6 portioner blomkålsgratäng. 2 st färska blomkålshuvuden eller. 1 kg djupfryst blomkål