Selleripuré. Fasiken vad fint det här blev. Jag hade inte tänkt blogga om det eftersom jag egentligen är alldeles för lat och komponenterna så många, men jag ger en snabbversion eftersom det blev så in i bövelen lyckat (jodå, jag har många fler sofistikerade svärord på lager)
Sursöta revben på potatis- och selleripuréPortioner. Potatis- och selleripuré. Potatis- och selleripuré. Servera de glaserade revbenen med potatis- och selleripurén och rödlökskompotten
1. Puré. Sätt ugnen på 225°. Ansa, skala och dela rotsellerin i tärningar. Lägg den i bakpappersklädd form, blanda med oljan och rosta 20-30 min tills den är mjuk och har fin färg
Potatis- och selleripuré. Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Klipp eller skär ett par snitt i fettkanten så att köttet ligger plant i stekpannan
Servera torsken med selleripuré, skirat smör och toppa med sockerärtor, haricots verts och gräslök. Här kommer lite mer tips till nyår under temat, krångla inte till saker i onödan
Glassbomb – med jordnötter, blåbär och choklad Lammkotletter med rostad selleripuré, picklade morötter och örtsky Ingredienser 4 personer 800 g lammkotletter eller annat lammkött 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 2 msk smör till stekning Selleripuré 1 kilo rotselleri 2-3 msk rapsolja 2 dl vispgrädde 100 g rumsvarmt smör salt nymalen vitpeppar Picklade morötter 2-3 stora morötter 1/2 dl ättiksprit, 12 procent 1 dl strösocker 1 1/2 dl vatten Örtsky 5 dl kalvfond av koncentrerad kalvfond eller tärning 1 stjälk färsk rosmarin en näve grovhackade basilikablad 2 msk smör vitpeppar Gör så här Puré
a 6 Ingredienser Morotspuré 400 g morötter 2 tsk potatismjöl 3 msk crème fraîche 1 ägg ½ tsk salt ½ krm peppar Selleripuré 400 g rotselleri eller palsternacka 2 tsk potatismjöl 3 msk crème fraîche 1 ägg ½ tsk salt ½ krm peppar Broccolipuré 400 g broccoli 2 tsk potatismjöl 3 msk crème fraîche 1 ägg ½ tsk salt ½ krm peppar Instruktioner Värm ugnen till 175°
Potatis- och selleripuré. Skär köttet i grytbitar och bryn dem runt om i smör. Lägg över i en gryta. Skala och skär palsternacka och rödlök i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med den hackade persiljan
Selleripuré – god potatispuré med muskotsmak – passar till, plus rönnbärsgelé och liknande. 1. Ta fram en bra gryta eller kastrull och pröva att köttbiten får plats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.