Vegetarisk favorit Den här grönsakspatén hade jag ofta på menyerna, på de krogar där jag jobbade. Grönsakspaté 3 dl Broccoli i bitar, stam eller blomma 2 Ekologiska Ägg ½ dl Grädde 2 msk hackade Örter Riven Muskot Havssalt och nymald Vitpeppar Tomatlager 10 stora Plommoncocktailtomater 1 Schalottenlök 1 Vitlöksklyfta 1 msk Smör 1 msk kallpressad Olivolja 1 Ekologiskt Ägg Havssalt Cayennepeppar Några droppar Worcestersås Skär broccolin i mindre bitar och koka riktigt mjuk i saltat vatten
Sätt ugnen på 175°. Skala och skär morötterna i bitar och koka dem i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl och finfördela dem till puré i matberedare eller mixer
En väldigt mumsig grönsakspaté i tre färger, som stått på vårt julbord så länge jag kan minnas med sin symfoni av grönsakssmak och med en god dragonsås till
Sås på nyplockade fjällkantareller och min Grönsakspaté till. På jakt i hallonsnåren. Det här inlägget är ytterligare en av sommarens Favoriter i Repris
Smörj en form på 1,5 liter. Skala och skiva morötterna. Bryt blomkålen i buketter. Koka morötter, blomkål och broccoli mjuka var för sig i lättsaltat vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.