Älgfilé. En bra och lagomt lyxig & enkel maträtt en Lördag, man vill ju inte stå alldeles för länge vid spisen när man äntligen får koppla av en helg, sanslöst gott med ett glas vin och tända ljus
Älgfilén. Ringla på lite olja, rosmarin och två vitlöksklyftor (skalade och tilltryckta med kniv). Ställ in tomaterna i ugnen tillsammans med potatisen tills de mjuknat
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det hastigt runtom i olja och smör i en stekpanna. Vänd ner smörblandningen i kålen och tillsätt ¾ av parmesanosten
Smaka av med svartpeppar från kvarn och en liten smörklick om så önskas. Fräs allt tillsammans med timjan i smör i en tjockbottnad kastrull tills de har mjuknat
Gårdagens gooooda middag var älgfilémed tillbehör. Här myser vi framför morgon-tv och jag funderar på om jag ska koka morgonens andra kopp te redan eller om jag ska vänta ett tag
När det var dags för frukost ville Ida titta på Eric Saade på Youtube så jag fick en lugn stund i tv-soffan med te och mackor samtidigt som jag lyssnade på Leila Lindholm, så nu är jag inspirerad att baka
Smaka av med svartpeppar från kvarn och en liten smörklick om så önskas. Fräs allt tillsammans med timjan i smör i en tjockbottnad kastrull tills de har mjuknat
Oxrulladerna fylldes med bacon, vitlök och chili. Oxrullader är klassisk husmanskost, även om jag denna gången inte fyllde dem med en lika klassisk fyllning
Krydda med salt och vitpeppar. Bryn köttet på hög värme i en stekpanna med smör. Lägg därefter köttet i en ugnssäker form och stick in en stektermometer där köttet är som tjockast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.