-) och sedan åkte de i frysen, härligt att hitta igen när man ska få till någon snabbmiddag. Tippa allt i en mixer eller kör med en stavmixer, vispa ur ugnsformen med vatten så du får med alla smaker och blanda med det i grönsaksröran
En jättegod grönsaksröra till t ex stekt kycklingfilé, eller till stekt laxfilé. När grönsakerna börjar se lite "mosiga" ut, ringla över lite honung och låt den puttra in någon minut i grönsaksröran
1-2 gula lökar, skalade och strimlade. 1-2 gula lökar. Röd paprika, fänkål och gul lök blir tillsammans med olivolja, vitlök och örtkryddor ett underbart sydfranskt tillbehör till lammstek eller annat kött, fågel eller fisk
Kotletterna, svamp- och grönsaksröran är på plats i formen. Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Kycklingbröst med parmesan, prosciutto och basilika4 kycklingbröst4 skivor prosccuitio100 g hyvlad vällagrad parmesan4 kvistar färsk basilikaolivolja till stekningsalt och pepparGrönsaksröra2 schalottenlök (el 1 gul lök)1 vitlöksklyfta4 tomater1/2 gul paprika1/2 röd paprika100g champinjoner1 tsk tomatpure10 finskurna basilikabladrivet skal och saften från 1/2 citron2 msk vitt vin2 msk olivolja till stekningsalt och pepparSätt ugnen på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.