Fräs löken i hälften av oljan mjuk på medelvärme ca 10 minuter under omrörning. Koka på svag värme ca 30 minuter. Tips på hur du kan förnya din ratatouille, 5 smarta rätter med ratatouille
Inte svårt alls heller och det är välkommet när vi landar på landet ganska sent på kvällen. Lök och bacon ska vara i, purjo eller gul lök spelar inte så stor roll
Italiensk sallad på vårt vis. Lägg bönorna i matberedaren med kniven monterad och mixa slätt. Nu ska ni också få ta del av vårt senaste publicerade matreportage i Kuriren (6/2015) där temat på vår matvrå var ”vårens fester” där vi tipsade om olika sallader som en del av en buffé
Särskilt med skrei blir det en fantastisk liten festmåltid till vardags eller till helgen. Är lökarna stora delar du dem i halvor och steker först på den kupiga sidan och därefter mestadels på snittytan för fin färg och bra genomstekning
Har man ingen järngryta som tål ugnsvärme kan man göra det sista steget på spisen och koka ihop ratatouillen där eller så slänger man över tomaterna direkt på formen i ugnen
Ja, det här får bli mitt första matinlägg på väldigt väldigt länge. Jag känner ju att jag vill skriva oftare men samtidigt har orken tappats lite på vägen, fråga mig inte vilken väg, kanske tidsvägen om det finns någon sån
Häll upp curden i en väl rengjord glasburk. Curden blir av förklarliga skäl ganska olika i konsistensen beroende på om den innehåller en deciliter vätska mer eller mindre
Låt den svalna eller kallna. 1, kallskuret, stekt kött eller kyckling. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Passar till pressad potatis eller ris. 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt. Ugn 225 grader. Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor och bryn dem i olivolja
Riv över lite parmesan eller en bit mozzarella, sen är det klart. När du är klar med hackandet och kanske inte bara en utan två stora grytor med ratatouille står och puttrar på spisen kommer du att vara grymt nöjd med dig själv och samtidigt ha dagens underarmsträning avklarad
Nu när sommaren äntligen börjar komma, kommer även de mer somriga maträtterna fram. Lägg ut en rejäl bit folie på bänken, ringla på lite olja, lägg potatisen på folien salta och peppra
fläskspadet till rotmos, surkål eller till sylta. Vid servering så lägger du på fläsklägget på potatisen samt penslar med vitlöksolja på fläsklägget samt på potatisen
Lägg lite lökhack i botten på burken, sedan varvar man sill och lök med ordentligt med lök överst. Häll på lag med sandel, fyll på resten lag så det täcker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.