I förra veckans Metro skrev vi om Persisktnyår och Kurdiskt nyår och då såg det ut så här. För er som inte har Metro i er stad så kan man även läsa den i Pdf- form på nätet
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
På nyårsafton lagade jag en fyrarättersmiddag som faktiskt blev riktigt riktigt bra. Jag tycker så mycket om tilltugg och förrätter att jag skulle kunna leva enkom på dem, och det var väl delvis anledningen till att vi hade två förrätter på nyår
Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Och här kommer efterrättstipsen. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet. Så har ni inte bestämt er för vad ni ska äta, så kika in lite då och då
Det måste ju inte vara oxfilé till nyår. Önskar dig en god nyårsmiddag och ett gott nytt år. Eller. Här har jag bakat in fläskfilé i smördeg med en svampröra à la Wellington
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
Nyårsafton närmar sig och förväntningarna är som alltid höga, godaste maten ska serveras i vackraste klänningen, finaste champagnen ska drickas med de bästa vännerna och man ska vara på sitt allra soligaste humör
Det finns mycket god mat jag ska dela med mig av, och jag tänkte börja med nyårsmaten. gräslökspannacotta, nyår, Pyttes matblogg, snittar, tilltugg 200 g kavring
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
På nyårs afton så var vi tre familjer som träffades. numera är ju en del av våra barn lite större och ville vara på egna festligheter men vi täffas ändå och de mindre barnen
Jag som hellre väljer en förrätt framför en efterrätt, måste faktiskt erkänna att denna nyårsefterrätt var särledes bra, så bra att jag vet att den kommer att vara ett stående inslag i min dessertrepertoar
Nu är 2016 slut och vi går in i 2017 det börjar med en solig dag och lite kallare, känns väldigt bra tycker jag. Nu hälsar vi 2017 välkommen och hoppas på ännu ett underbart år, med händelserika månader. Detta var vår Nyårsaftons meny 2016. Önskar Er ett underbart Gott Nytt 2017 hoppas att ni bloggar vidare så syns och hörs vi på nätet, med många tips och ideér. 2017 d
Desserten på Nyår satt som en smäck. Hej igen. Det godaste jag ätit på länge faktiskt. Receptet finns att hitta lite var stans på nätet så jag vet inte riktigt vem som uppfann det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.