Köpte en stor hel kyckling som viugnsstektetillmiddag. Pressa resten av apelsinen över kycklingen. Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar
Taftoon (nan e taftoon) är ett persiskt tunnbröd som tillagasi stekpannan. Ett gott, mjukt och luftigt bröd som är en favoritiIran och även iAfghanistan
Persisk mat är precis som irakisk mat färgstark och mildi smaken. Iran har en av världens äldsta matkulturer och deras maträtter återfinns ofta i andra delar av världen
Iugn. Ta ut och servera genast med grillad tomat, persisktris, en klick smör och yoghurt. Kebab kobide – en traditionelldelikates från Iran, underbart mört kött med härliga smaker
Ash reshte är en persisk nudelsoppa full med nyttigheter och smaker. Det är många olikaingredienseri soppan, en blandning av färska örter, bönor, linser, lök och vitlök
Strö mjöl och valnötter på kycklingbitarna och bryn i matfettet, tillsätt vatten, granatäppeljuice och salt efter smak samt citronsaft om man vill ha rätten riktigtsyrlig
Börja med att koka kycklingfileernai salt, lite curry och paprikapulver. Potatisen och äggen kokas. Mixa den färdigkoktakycklingen, äggen, ärtorna, minigurkorna
Stek kycklingen. Stek löken utan fett tills den blir mjuk och gyllenbrun. )Blanda ihopkycklingen med lökmixen och låt stå på svag värme så saffranet går inikycklingen
Servera med persisktsaffransris eller pasta. Bryn kycklinglåreniolivoljatills de fått fin färg. Hacka och fräs löken och vitlökeni en gryta med olivolja
Kommentarer
gek123
Sjukt gott. Jag blandar 1 burk kokosmjölk i "såsen" och lägger massor med färska dadlar i botten. Hela familjen älskar det!
Logga in eller Registrera för att kommentera.