Jag blandade Schärs mix C och Sempers Fin mix. Igår när jag läste Buffé, hittade jag ett recept på kolapaj som lät så gott som jag idag provade att omvandla till ett allergivänligt recept
Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier. Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Kolapaj med vispad grädde, daim och hallon. Kom på att jag glömt bort att lägga upp receptet på den här supergoda kola och daimpajen jag bakade till midsommarafton
Görs enklast med hammare och spik. Placera grytan på spisen och sätt vredet på drygt medeltemperatur. Lyft upp burken med en tång eller en grytvante, placera på spisen och låt den svalna lite
Salt kola möter ett krispigt havreskal och toppas sedan med bär efter smak. se, och den enda modifiering jag har gjort är väl egentligen bara att lägga till ingefära i pajskalet och toppa med annat än de röda vinbären som föreslogs i orginalreceptet
Som glasstårta kan man ju förbereda den i god tid och bara dekorera den innan servering då den behöver en kvarts tining för att vara lättare att skära i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.