Strö över flingsalt. Blanda med socker och havregryn. Garnera pajen med röda vinbär eller lingon. För att se om kolan är klar, droppa lite av kola smeten i ett glas med kallt vatten
Strö över flingsalt. Blanda med socker och havregryn. Garnera pajen med röda vinbär eller lingon. För att se om kolan är klar, droppa lite av kola smeten i ett glas med kallt vatten
Här kommer receptet på Mormors havresmulpaj medvinbärochbjörnbär. I helgen ska jag åka till min mormor i Eskilstuna och i vanlig ordning tar jag med en paj med fjolårets vinbär jag sparat i frysen
Servera med plommontomater och några basilikablad. Koka potatisen medan du gör biffarna. Ett paket kantareller från Hälsingeskogarna och ett par deciliter vitavinbär från en radhusträdgård i Uppsala
Du kan även göra den med röda vinbär eller blåbär. Kokos och svarta vinbär är gott ihop. 75 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl 2 dl svarta vinbär 1 dl kokosflakes. 2 dl svarta vinbär
Jag ville ha dem vitaoch vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Smaka av medsaltoch peppar. Lossa potatisen från papperet och ha på salt efter smak. ca ½ tsk salt. Idag blir det recept på vegetarisk festmat i form av smarriga vita bönbiffar, serverade med tzaziki och ugnsstekt potatis (smaksatt med ajvar relish)
Strö över saltflingor, vallmo och resten av citronskalet. Servera med vaniljglass. 1 Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen och tryck ut den i en låg form, 26 cm, gärna med löstagbar botten. Värm ugnen till 180 grader, nagga botten och grädda i 10–15 minuter. Häll i grädde, socker, sirap och vaniljsocker och låt koka i cirka 20–25. 3 Tvätta citronerna, torka dem och riv skalet fint. Ställ tillbaka i kylen och låt stelna i ytterligare 1–2 timmar. 1/2–1 tsk flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.