Hemmagjord müsliblandning serverad med turkisk yoghurt – smarrig frukost/kvällsmål/mellis. Ja återigen har det varit inslag på nyheterna om de üüübersockrade frukostblandningarna i affärhyllarna
Blanda gryn, frönoch nötter i en bunke. I dag blir det faktiskt inget middagsrecept (fick middag hemma hos mormor) och inte heller ett allergivänligt recept
Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Bland annat lyxade jag till med fyra olika bär från trädgården och fyra olika frön. Naturell yoghurtLättkesellaBlåbärSvartavinbärSmultronJordgubbeKrossadelinfrönSolrosfrönPumpafrönHampafrönMandlarJordnötssmör (ej med på bilden)
Du kan egentligen slänga ner vilka frön eller nötter du vill, det är bara kul med olika blandningar. Den här varianten är smaksatt med äpple och vanilj, supergott
Men så i helgen blev jag sugen på att göra müsli med mycket torkade bäroch nötter ochfrön. Blanda ihop samtliga ingredienser utom frukt ochbär i en skål
Till frukost äter vi oftast gröt på vintern och filmjölk eller yoghurt på sommaren. Men dagens väder (sol, snön har smält bort) gjorde mig så sugen på hemmagjord müsli och yoghurt
)hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.