Blanda i resterande ingredienser till botten och rör till jämn smet. Dekorera kakan med bär. Häll grädden i en kastrull och precis innan kokpunkt dras grädden ifrån plattan och chokladen läggs i
Lägg hallonen i glas och häll över grädden och toppa med riven mörk choklad. Igår när jag satt och kollade igenom recept på min dator hittade jag denna efterrätt som jag åt hos mamma strax innan jul men som jag aldrig hann lägga upp
Garnera medhallonoch dajmkulor. Rör ner socker och puffat ris. Gör chokladsåsen genom att först blanda mjölk, florsocker, vetemjöl, kakao och vaniljsocker
Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist. Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme
Toppa med grädde, hallonoch krossad daim. Rör ner florsocker, kaffe och äggulan. 1 dubbeldaim. Fördela moussen i 4 st glas och ställ in i kylen i ca 1 timme
Mixa allt med en stavmixer och häll det igenom en sil. Lägg i hallonoch koka nån minut. Sakta strö i sockret och fortsätt att vispa tills det blir en fin maräng
Servera kakan med vispad grädde, hallon (eller hallonsylt) och en rykande het kopp kaffe. ) Jag äter gärna min kaka kall med varma hallonoch lite lättvispad grädde
Mår själen bra så får kroppen bara ta och hänga med. En kladdig chokladdröm där mintsmak från After eight, lite vispad grädde och ett hallon på toppen får ens hjärta att klappa lite fortare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.