Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Oxfilé och steklök: 800 g oxfilé 2 msk misopasta 1 msk japansk soja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla® Svenskt Smör 10 steklökar, gärna gul och röd med skal kvar Rostad jordärtskocka: 500 g jordärtskockor ½ dl Arla® Klarifierat Smör, rumsvarmt 1 tsk salt Vinägersky: 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 1 msk Arla® Svenskt Smör 3 msk rödvinsvinäger 8 dl kalvbuljong 5 kvistar färsk timjan 2 tsk majsstärkelse ½ tsk salt Jordärtskockskräm: 300 g jordärtskockor 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 100 g Arla® Svenskt Smör Till fritering: 1 tsk salt 200 g Arla® Klarifierat Smör 1 tsk flingsalt
Garnera ev med gräslök vid servering. Rör ihop färskost, senap och flytande honung och bred på laxen. 150 g Arla® färskost naturell. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 6 bitar laxfilé, á ca 150 g ½ tsk salt 150 g Arla® färskost naturell 1 msk dijonsenap 1 msk flytande honung ½ dl mandelspån ev hackad färsk gräslök
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Skala och krossa vitlöksklyftorna innan du lägger dem också i formen
Helstekt oxfilé. Hacka chorizon och lägg den i en mixer tillsammans med smör och citronsaft och mixa. Hyvla jordärtskockorna med hjälp av en mandolin, skalare eller osthyvel
Toppa med lite extra dragon och pumpakärnor. Servera med kycklingfräset. Fräs allt i smör- &rapsolja i en stekpanna tills det har fått fin färg och kycklingen är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.