Misostekt oxfilé med jordärtskocka, soja och steklök - Recept | Arla
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g oxfilé
  • 2 msk misopasta
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 10 steklökar, gärna gul och röd med skal kvar
  • 500 g jordärtskockor
  • ½ dl Arla® Klarifierat Smör, rumsvarmt
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 8 dl kalvbuljong
  • 5 kvistar färsk timjan
  • 2 tsk majsstärkelse
  • ½ tsk salt
  • 300 g jordärtskockor
  • 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 200 g Arla® Klarifierat Smör
  • 1 tsk flingsalt
  • Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Oxfilé och steklök: 800 g oxfilé 2 msk misopasta 1 msk japansk soja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk Arla® Svenskt Smör 10 steklökar, gärna gul och röd med skal kvar Rostad jordärtskocka: 500 g jordärtskockor ½ dl Arla® Klarifierat Smör, rumsvarmt 1 tsk salt Vinägersky: 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 1 msk Arla® Svenskt Smör 3 msk rödvinsvinäger 8 dl kalvbuljong 5 kvistar färsk timjan 2 tsk majsstärkelse ½ tsk salt Jordärtskockskräm: 300 g jordärtskockor 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 100 g Arla® Svenskt Smör Till fritering: 1 tsk salt 200 g Arla® Klarifierat Smör 1 tsk flingsalt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.