Oxfilé provencale med rödvinsås och fetaostsallad | Recept från Köket.se
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g oxfilé
  • 2 msk olivolja
  • 20 g smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kvist timjan
  • salt
  • peppar
  • 5 kvistar timjan
  • 5 kvistar rosmarin
  • 5 kvistar dragon
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 3 msk dijonsenap
  • 4 bakpotatisar
  • 40 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 morot
  • 1 schalottenlök
  • 1 lagerblad
  • 3 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl köttfond
  • 1 msk smör
  • 3 msk mörk choklad, hackad
  • 150 g körsbärstomater
  • 150 g rättika, finhackad
  • 150 g ärtskott
  • 100 g fetaost
  • 2 msk hallonvinäger
  • färsk tryffel
  • Oxfilé500 g oxfilé 2 msk olivolja 20 g smör 2 klyftor vitlök 1 kvist timjan salt peppar 5 kvistar timjan 5 kvistar rosmarin 5 kvistar dragon 1 dl parmesanost, riven 3 msk dijonsenap
  • Potatiskuber4 bakpotatisar 2 msk olivolja 40 g smör 1 klyfta vitlök 1 kvist timjan salt peppar
  • Rödvinssås med choklad2 msk olivolja 1 morot 1 schalottenlök 1 lagerblad 1 kvist timjan 1 klyfta vitlök 3 dl rött vin 1 dl vatten 1 dl köttfond salt peppar 1 msk smör 3 msk mörk choklad, hackad
  • Sallad150 g körsbärstomater 150 g rättika, finhackad 150 g ärtskott 100 g fetaost 2 msk olivolja 2 msk hallonvinäger salt peppar
  • Servering färsk tryffel

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.