Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Potatis-&purjolökssoppa 2 kycklingbröstfiléer ½ zucchini 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 msk hackad färsk dragon 2 krm salt 1 krm svartpeppar ½ dl rostade pumpakärnor
Smaka av med salt och peppar. Lägg i den frysta grönkålen och låt den tina. 12 dl Arla Köket® crème fraiche. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g hackad fryst grönkål 4 ägg 9 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 2 msk vetemjöl 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 dl hackad färsk gräslök ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 160 g grovt brödBörja med att koka äggen ca 7 min. 1Koka upp vatten och buljongtärningar. Vispa ner mjölblandningen och låt soppan koka ca 3 min. 1Rör ner 1 dl crème fraiche och gräslöken. 1Servera med ägghalvor, bröd och resten av crème fraichen
Självklart kan man göra kycklingsåsenoch äta med t. Jag hade ingen som helst lust att laga middag denna kväll, seg som aldrig förr och på gränsen till illmående så tänkte jag be mamma och pappa göra det istället (lyxen med att bo hemma)
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Smaka av såsen med kajennpeppar och svartpeppar. Dela med dig av inlägget. Det är ju lördag och då måste det bli ett recept, tömmer fortfarande frysen så det fick bli kyckling igen
Hetta upp en stekpanna, gärna i gjutjärn, lägg i en liten klick smör och stek de tjocka citronskivorna ett par minuter på varje sida på hög värme - de ska få ordentligt med färg
Servera den med ett gott bröd och saker är biff. Servera med ett gott bröd. Häll en skvätt olivolja i en kastrull och fräs den skivade purjolöken, den skall inte ta färg
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis ochpurjolökssoppan till middag igår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.