Och det funkar med olika mjöl, olika gryn och nötter och torkad frukt. 1,5 dl plus Ca 1 dl russin4 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 dl neutral olja1/2 dl ljus sirap1 liter filmjölk eller naturell yoghurt Blanda först ihop de torra ingredienserna. 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
Igår knepade jag ihop ett gäng frukostfräscha grahamsbullar - det går alltid hem. Med en stor och hungrig familj femton minuter bort kan man aldrig baka för mycket bröd
Pensla medfilmjölk eller äggvita (för extra krispig yta) och strö på rikligt med vetekross. Älskar dessa grahamsbullar, särskilt när de är precis nygjorda och med smör, ost och en klick marmelad på
filmjölk till pensling. Jäs på plåtar med bakplåtspapper. filmjölk till pensling. Rör ut jästen i den mindre mängden fingervarmt vatten och häll det tillsammans med tranbären i grahamsgröten
Fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader med en termometer. Blanda i lite av vetemjölet i taget och knåda ihop med en träslev eller elvisp med degkrokar i ca 5 minuter till en klibbig men fast deg. Täck över med handduk och jäs i ytterligare 30 minuter. Baka grahamsbullarna i cirka 8 minuter i mitten av ugnen tills de har fin färg
Till kvällsmat igår bakade jag grahamsbullar och till dem kokade jag chokladmjölk. Jag bakade även "juligt" röda dammsugare och dem kommer jag att lägga ut senare i veckan
Grahamsbullarmed russin. ca 20 st50 g smör eller margarin5 dl mjölk1 pkt jäst (50 g)1 msk salt2 dl russin1 l grahamsmjöl3-4 dl vetemjöl specialSmält matfettet i en kastrull
Häromdagen använde jag några deciliter vassle i dessa grahamsbullar. Klä en plåt med bakplåtspapper. Täck dem med en bakduk och låt dem jäsa i ca 40 minuter
Nagga med gaffel. Ugnsvärme. 250 grader. Värm vatten, margarin och sirap till 37 grader. Smula sönder jästen i en degbunke, slå över degvätskan och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.