Krukbröd
Milda.se
Milda.se

Krukbröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 25 g Milda Mat & Bakmargarin i folie
  • (eller ¼ dl Milda flytande margarin)
  • 4 dl vatten (37°C)
  • 2 tsk salt
  • 1 dl grahamsmjöl (60 gr)
  • 9-10 dl vetemjöl (575 g)
  • 1 tsk kummin
  • stött

Beskrivning

    12-14 st små lerkrukor (typ blomkrukor) Milda flytande margarin små rundklippta bakplåtspapper att lägga i botten på krukorna

    Smula sönder jästen i en degbunke och lös den i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, margarin, salt, kummin, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman degen och knåda den smidig. Strö lite mjöl över degen och täck bunken med plastfolie. Låt degen jäsa 1 timme eller på svalt ställe över natten.

    Arbeta ihop degen på lättmjölad bakbänk. Dela degen i 2 delar och forma till längder som delas i 12-14 lika stora bitar. Rulla till bullar och lägg i de smorda krukorna, strö över mjöl. Eller kavla ut delarna till avlånga kakor 36 x 15 cm. Pensla ytan med lite Milda och dela var kaka i 6-7 lika breda bitar. Rulla samman och ställ bitarna på högkant i lerkrukorna med rundklippt bakpapper i botten. Ställ krukorna på ugnsplåt och låt jäsa under duk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

    Grädda bröden 15-20 minuter på näst högsta falsen.

    Njut bröden nygräddade och avsvalnade med bara en klick SmörgåsMilda.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.