Blueberry open layercake
Milda.se
Milda.se

Blueberry open layercake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 150 g Milda kockens val i fast form
  • smält
  • 1 ½ dl mjölk
  • 3 st citroner
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 125 g Milda Kockens val i fast form
  • 300 g Milda Kockens val
  • i fast form
  • 300 g florsocker
  • 300 g färskost
  • t.ex. Créme Bonjour Naturell
  • 1 st citron
  • saft och skal från
  • 2-3 askar färska blåbär
  • 1 kruka Mynta eller citronmeliss

Beskrivning

    Grundrecept tårtbotten/vaniljmuffins: Om du vill ha en hög kaka så gör du dubbel sats av grundrecept tårtbotten/vaniljmuffins. Häll smeten i 2 formar ca 16-18 cm diameter. Vill du ha lite tunnare väljer du att göra enkel sats av receptet.

    Sätt ugnen på 175 grader och sikta ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.

    Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smält Kockens val och mjölk.

    Vänd ner mjölblandningen och rör smeten slät, häll smeten i en sockerkaksform.

    Grädda 15-20 minuter, låt kakan svalna och skär sedan i 3 delar.

    Lemoncurd: Riv skalet och pressa saften ur citronerna, tillsätt ägg och socker. Låt krämen sjuda till en tjock kräm, ej över 82 grader. Kyl.

    Vispa sedan i 125 g margarin tillsammans med den kalla citronkrämen. Kyl igen.

    Citronfrosting: Vispa samman alla ingredienser. Tillsätt saften och skalet från den pressade citronen. Lägg i spritspåse och kyl.

    Lägg samman sockerkaksbottnar med citronfrosting och lemoncurd. Dekorera med färska blåbär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.