Layercake med röda bär och vit choklad
Milda.se
Milda.se

Layercake med röda bär och vit choklad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 150 g Milda Kockens val
  • fast form
  • smält
  • 1 ½ sl mjölk
  • 100 g Milda Kockens val
  • fast form
  • 300 g florsocker
  • 300 g färskost
  • t.ex. Creme Bonjour Naturell
  • 300 g vit choklad
  • 2-3 askar färska bär
  • 1 kruka mynta eller citronmeliss

Beskrivning

    Börja med tårtbottnarna. Om du vill ha en hög kaka så gör du dubbel sats av grundrecept vaniljmuffins/tårtbotten. Tillsätt lite röd karamellfärg för att färga smeten rosa. När smeten är klar, häll den i 1-2 formar ca 16-18 cm diameter.

    Sätt ugnen på 175 grader.

    Sikta ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.

    Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt margarin och mjölk.

    Vänd ner mjölblandningen och rör smeten slät.

    Häll i sockerkaksform, fyll 2/3 av formen.

    Grädda sockerkakorna i 15-20 minuter och låt sedan svalna. Skär i 3 delar.

    Medan kakan svalnar, börja med den vita chokladfrostingen genom att smälta den vita chokladen försiktigt. Låt svalna något

    Vispa samman de övriga ingredienserna. Tillsätt den vita chokladen och rör krämen slät.

    Lägg samman de svala sockerkaksbottnarna med vit chokladfrosting. Toppa tårtan med röda bär eller frukt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.