Börja med tårtbottnarna. Om du vill ha en hög kaka så gör du dubbel sats av grundrecept vaniljmuffins/tårtbotten. Tillsätt lite röd karamellfärg för att färga smeten rosa. När smeten är klar, häll den i 1-2 formar ca 16-18 cm diameter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt margarin och mjölk.
Vänd ner mjölblandningen och rör smeten slät.
Häll i sockerkaksform, fyll 2/3 av formen.
Grädda sockerkakorna i 15-20 minuter och låt sedan svalna. Skär i 3 delar.
Medan kakan svalnar, börja med den vita chokladfrostingen genom att smälta den vita chokladen försiktigt. Låt svalna något
Vispa samman de övriga ingredienserna. Tillsätt den vita chokladen och rör krämen slät.
Lägg samman de svala sockerkaksbottnarna med vit chokladfrosting. Toppa tårtan med röda bär eller frukt.
Dekorera med hackad chokladoch hallon. Börja genom att vispa margarinet mjukt och luftigt med elvisp. Vänd nu försiktigt ner mjölblandningen varvat med mjölk
Här har jag gjort en härlig långpannekaka med havtorn ochblåbärochmed en hint av kardemumma. Chufan är mild och sötaktig i smaken, som påminner lite om mandel, och den är full med nyttiga vitamineroch mineraler
RULLTÅRTA MEDBÄR,LEMONCURDOCHVITCHOKLAD. Den sprack lite när den rullades ihop men det räddade hon snyggt med att dekorera över med florsocker, jordgubbar och lite choklad
Toppa med färska bäroch florsocker. Bred Mascarpone på pizzabottnarna och riv över vitchoklad. Kavla degen och stansa ut små pizzor med ca 10-15 cm i diameter. Sänk ugnsvärmen till 225 grader och baka i mitten av ugnen ca 10 minuter. 100 g vitchoklad. 200 g färska bär, t ex blåbäroch hallon
Rör till sist ner den hackade vitachokladenochvinbären som blandats med resten av strösockret. Det är ju i allra högsta grad semestertider och jag har ägnat en hel del tid på södra Sveriges skateboardparker tillsammans med maken och två pigga söner = omöjligt att baka vilket i sin tur resulterat i avancerad bakabstinens
Den går att göra utan bär i och bara toppa med frukt om man vill det. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Blanda riven vitchokladoch kardemumma med kesellan. ) Det smidiga med den här efterrätten är att man kan lägga ihop den och ställa kallt för att sedan gratinera den precis innan den ska serveras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.