2015-06-12 @ 10. 15 /. Allmänt /. Matjessill på två sätt - midsommarspecial med Klädesholmen sill. Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag har tillsammans med Klädesholmen Sill (läs mer här) tagit fram två recept på matjessill som passar finfint till midsommarbuffén
Måste skriva in det här receptet innan jag glömmer bort det själv, haha. Testade att göra räkor i kräftlag tidigare i somras när vi skulle hem till vänner på kräft/räkkalas
Sill. Strömming. Ibland säger jag sill. Ibland säger jag strömming. Blir alltid lika förvirrad. I går handlade jag 600 gram strömming hos fiskhandlaren i Höör
Skölj strömmingen och klipp bort ryggfenorna. Salta och peppra. Vik filéerna dubbla med den köttiga sidan utåt och lägg dem lite omlott i en smord ugnssäker form
Ta ut kräftströmmingen och låt svalna något. Kräftströmmingen kan serveras varm eller kall. Garnera gärna kräftströmmingen med resten av den hackade dillen vid servering
Ingredienser Portioner. 4 600 g strömmingsfiléer 1 1/2 tsk salt 1 dl hackad dill 1 msk dillfrö 1/2 dl tomatpuré 1/2 dl vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.