Sill

Sill

Hemgjord fransk löksill med matjesill

Hemgjord fransk löksill med matjesill

Varva majtessillen med hackad rödlök i en stor glasburk och häll över lagen. Låt din hemgjorda franska löksill stå kallt i ett dygn så smakar den bäst
Löksill

Löksill

Häll av och skölj sillen. Skär eller klipp sillen i lagom bitar - förslagsvis någon cm breda. Varva sill och lök i en eller två glasburkar och häll över lagen
Kräft- och tomatströmming

Kräft- och tomatströmming

600 g strömmingsfilé salt 1 dl dill, finhackad 3-4 dillkronor 1 msk dillfrö 0,5 dl tomatpuré 2 dl grädde
Janssons frestelse - Siri Barjes recept

Janssons frestelse - Siri Barjes recept

3-4 gula lökar 1 kg fast potatis 1 burk ansjovisfilé [125 g] 5 dl matlagningsgrädde 4 msk pankoströbröd (eller annat ströbröd) 5 msk smör smör, till formen salt peppar
Sillsallad

Sillsallad

Låt sillen rinna av och skär den i små tärningar. Blanda sillen med äpple, gurka, potatis, lök och rödbetor i en skål
Lerpottasill med brynt smör

Lerpottasill med brynt smör

8 matjessillfiléer, grovskurna 8 ägg, löskokta och delade i kvartar 2 rödlökar, skalade och finhackade 0,5 knippe dill, grovskuret 0,5 knippe gräslök, finhackat 16 färskpotatisar, nykokta och delade (löskokta) 300 g smör, brynt