Smörgås med skagenröra och kokt ägg 1,5 dl majonnäs. 1 msk dijonsenap. 1 dl crème fraiche. 1/2 röd lök. 0,5 dl hackad dill. 2 msk röd caviar. 400g skalade räkor www.landleyskok.se
Hemgjord fransk löksill med matjesill Varva majtessillen med hackad rödlök i en stor glasburk och häll över lagen. Låt din hemgjorda franska löksill stå kallt i ett dygn så smakar den bäst receptfavoriter.se
Löksill Häll av och skölj sillen. Skär eller klipp sillen i lagom bitar - förslagsvis någon cm breda. Varva sill och lök i en eller två glasburkar och häll över lagen receptfavoriter.se
Kräft- och tomatströmming 600 g strömmingsfilé salt 1 dl dill, finhackad 3-4 dillkronor 1 msk dillfrö 0,5 dl tomatpuré 2 dl grädde www.koket.se
Janssons frestelse - Siri Barjes recept 3-4 gula lökar 1 kg fast potatis 1 burk ansjovisfilé [125 g] 5 dl matlagningsgrädde 4 msk pankoströbröd (eller annat ströbröd) 5 msk smör smör, till formen salt peppar www.koket.se
Sillsallad Låt sillen rinna av och skär den i små tärningar. Blanda sillen med äpple, gurka, potatis, lök och rödbetor i en skål Hemmets Journal
Lerpottasill med brynt smör 8 matjessillfiléer, grovskurna 8 ägg, löskokta och delade i kvartar 2 rödlökar, skalade och finhackade 0,5 knippe dill, grovskuret 0,5 knippe gräslök, finhackat 16 färskpotatisar, nykokta och delade (löskokta) 300 g smör, brynt www.koket.se
Krämig matjessillsallad med brynt smör, kapris, ägg och päron 400 g matjessill [2 förpackingar] 100 g smör, brynt 1 kruka gräslök 1 rödlök 100 g kapris 1 päron 3 ägg, kokta 2 dl crème fraîche 1 dl majonnäs 1 msk vit balsamvinäger salt www.koket.se
Gravad strömming med lime och pepparrot Drag bort skinnet från strömmingsfiléerna och dela dem. Skölj filéerna och låt dem rinna av. Lägg strömmingsfiléerna i en skål Hemmets Journal