Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som spridsi huset gör en lycklig ju och det här frö ochnötbrödet lchf går tilloch med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkelochlinfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
Lägg en bakduk i en korg, mjöla den rikligt runtom och lägg ner degen, vik över duken över degen. Tillsättrågsikten, morötterna och oljan och rör till en slät smet
Dessa frallor är kalljästa, dvs jag satte degen redan igår kväll. Min dag är uppbokad med jobb, möten, hämtning av barn litetidigare än vanligtoch annat fix, fullt upp med andra ord
Folk frågar mig ofta hur det är möjligt att bo iItalienochinte äta pizzaoch pasta, men för mig är det inget problem, för jag har aldrigvarit en stor konsument av varken pizza eller pasta ändå (och när det kommer till framförallt pasta, så finns det många goda alternativ)
Det känns som om en kall deg är mer förlåtande och har större marginaler för misstag helt enkelt. Ta ut bröden och låt dem kallna på ett brödgaller under duk
Varför inte förvandla favoritreceptet på kalljästa frukostfrallor till en sötare version av deg, och fylla den med godsaker, frågade jag mig själv då jag funderade över vad jag skulle skapa med den sedan gårdagen överblivna jästen
Frukt ochnötbröd,. Ta brödet ur formen och låt svalna på galler eller i en handduk. Detta är ett otroligt lätt recept som passar alldeles utmärkt till en kopp te i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.