Ja ibland är det så och det vore ju inga fel med lite semester. Var försiktig med mjölet, degen ska inte klibba men se till att det inte blir för mycket mjöl för då blir brödet torrt
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Tillsätt rågsikten, morötterna och oljan och rör till en slät smet
Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper. Så smidiga att göra och så otroligt goda, nästan lite sega som ciabatta
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallormed hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Då jag befann mig i Söderhamn tog jag med mig de nygräddade frallorna hem till min syster och hennes familj, alltid roligt när man kan glädja andra med en doft av nybakt
Vi bor ju granne med bageriet så att baka frallor till frukost känns egentligen lite överkurs, men på fars dag överraskade vi med sovmorgon för världens bästa pappa och lyxen att få vakna till den där härliga doften av nybakat bröd
Härligt saftiga frallor till soppan, frukosten eller varför inte picknicken. Brödet blir saftigt och gott av den långa knådningen och känns lite extra nyttigt med alla goda frön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.