Att baka sitt eget bröd är något en borde göra oftare egentligen. Det är ju så underbart gott, man vet exakt vad brödet innehåller och dessutom bra för ekonomin
Surdegen är bra för brödets struktur, smak och hållbarhet. Att baka med vanlig jäst och surdeg samtidigt är ett enkelt och bra sätt för alla som vill baka ett riktigt gott surdegsbröd hemma
Ta ut frallorna och lägg över dem på ett brödgaller eller ett rent ugnsgaller. Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går trots kyla och regnrusk
Detta är ett av mina första surdegsbröd. Jag gick ut med stort tålamod om att lära mig baka "riktigt" surdegsbröd men då endast EN familjemedlem åt brödet har jag övergått till att baka mina bröd med både surdeg och en liten mängd jäst
Forma varje del till ett avlångt bröd. Spänn degen med sidan av händerna in under brödet. Sikta lite mjöl över bröden och snitta dem med rakblad eller brödsnittare