Kycklinggratäng med krämigt par
mesantäcke
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 11 st rödlök
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 12 dl crème fraîche
  • 12 dl vispgrädde
  • 10.5 dl basilikablad
  • 11 msk kycklingfond
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1200 g körsbärstomater
  • 11 dl riven parmesanost
  • 1 små rostade potatisar
  • 1 sallad
  • 1600 g kycklingfilé 1 st rödlök 2 st vitlöksklyftor 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 0.5 dl basilikablad 1 msk kycklingfond salt peppar 200 g körsbärstomater 1 dl riven parmesanost Servera med små rostade potatisar sallad Ugn: 200°Stek kycklingfiléerna i smör i stekpanna, ca 3 minuter per sida. Lägg över i en form. Skala och hacka lök och vitlök och fräs mjuka i samma stekpanna som kycklingen stektes i.
  • 1 Tillsätt crème fraiche, grädde, basilika och fond. Koka upp såsen och koka samman i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Häll såsen över kycklingen och strö över riven ost. Lägg tomaterna i formen och tillaga i ugnen i 15–20 minuter tills kycklingen är klar. Servera med rostad potatis och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.