Denna vecka inföll den vegetariska middagen på en onsdag – jag gjorde kikärtsbiffar. Hur som helst – om du har mindre kräsna barn eller om du inte har några barn i hushållet
I detta recept. 1 st Crock-Pot0,8 kW elektricitet5-6 h tid2 st stor gula lökar2 st morötter½ näve torkad Karl-Johansvamp2 st bird eye chili1 näve gröna linser1 näve svarta linser (Belugalinser)8 st krossade vitlökar1 tsk grovt salt300 g Quornfärs 4 dl grönsaksbuljong1 st tetra krossade tomater½ msk pizzakrydda (barnens favorit)10 varv citrongräs och lökkrydda (min favorit) NYHET Resultatet kommer ikväll
Mitt letande efter riktigt, riktigt god vegetarisk mat går vidare. I helgen har vi både besökt ett självplock med grönsaker, handlat från "Tomater och gurka" (ett växthus nära landet) och skördat i de egna odlingarna, så råvaror fanns det gott om
Det här receptet handlar egentliggen bara om en sak och det är gulbetor. Vi blev bjudna på dessa godingar hemma hos min pappa och sen dess har jag blivit helt galen i deras söta smak och vill ha de som tillbehör till allt
Varianter av denna rätt ligger mycket högt på vår favoritlista för köttfriamåndagar. kokt basmatiris, chapatibröd (vi köper färdiga, men man kan säkert baka själv), mango chutney Varianter av denna rätt ligger mycket högt på vår favoritlista för köttfriamåndagar
Perfekt att köra köttfria dagar hemma. Du får i dig mer grönt, är snäll mot miljön och den där tunga känslan i magsäcken finns inte där när man kör på lite mer vegetariskt
Salt&peppar. Polenta är lika lätt att göra som vanlig gröt, men den kräver samma uppmärksamhet som risottto - det vill säga att du vaktar den och rör om då och då
En jävulskt god och superenkel förrätt med sälta. Combon med det salta baconet mot den syrliga osten, med krispig sallad och fräsch dressing, en riktig höjdare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.