Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs köttfärsen, flytta över det till en kastrull. Häll över i kastrullen och vänd ner tomatkrossen, bönor, vatten, soya, fond, majs, tomater, chilisås och kryddor
Om du vill kan du servera med crème fraîche, smaksätt den ev. med pressad vitlök. 450g nötfärs1 stor sötpotatis 1 scharlottenlök 3 vitlöksklyftor 1/2 paprika 1 burk krossade tomater6 dl vatten 2 msk fond1,5 msk spiskummin 1 tsk oregano1 krm timjan Salt (rätt mycket) och peppar Tärna sötpotatis smått. 1 krm timjan
Stek färsen smulig i en gryta med matfett. Smaka av med salt och peppar. Skala och hacka lök och vitlök och låt fräsa med färsen 1 minut. Lägg på plåt med bakplåtspapper och gratinera högt upp i ugnen tills osten smält, ca 5 minuter
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Fräs purjolök, broccoli och potatis i en kastrull med olja. Smaka av med salt och peppar. Späd med vatten och buljongtärning och koka i 15 minuter tills grönsakerna är mjuka
Riv morötterna med det grövre rivjärnet och hacka schalottenlöken. Bryn i en gryta med smöret. Fortsätt sedan med att tillsätta mjölet, och se till att blanda ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.