En av ostarna bestämde jag mig för att göra en liten förrätt av, nämligen chèvre chaud. Jo, i den lilla presentpåsen jag fick fanns ett par riktigt fina getostar, tillverkade på en gård inte långt härifrån
En varm macka av rang. Dessutom snabbmat. 1 cm skiva chevre per portionoch en toastskivalite flytande honung+blandad salladrödlökkörsbärstomaterpinjenötter - eller som här rostade solrosfrönKokta rödbetor (överkurs - men gott
2 personer 4 färska rödbetor med skalstrimlad sallad1 morotnågra cocktailtomaterhonungchevréost i rulle1 näve wahlnötter1-2 skivor grovt bröd alt surdegsbrödSkala rödbetorna och skär dem i små klyftorKoka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de blivit al dente i ca 10 minuterlägg upp strimlad sallad på tallrikar med grovriven morot (rev med potatisskalaren) samt tomater i klyftorstek brödskivorna i smör på båda sidor så de blir lätt krispigagratinera brödet med skivad getost i ugnen tills osten smältr lite lätt
Jag älskar verkligen getost. Gratineradchèvre med valnötter och honung på ett grovt bröd. Förra veckan när min man var bortrest i jobbet såg middagen för mig ut så här
Skala chèvren. Toppa med chèvre skivorna. Gratineringen är klar när chèvren fått fin gyllenbrun färg (2-3 minuter). 200g chèvre (så omogen som möjligt)
100 gram chèvre. 100 gram chèvre. I går blev det Chévre chaud till middag, supergott och galet enkelt. Jag gör alltid en liten specialare med päron på min Chévre chaud
Lite röj bland kastrullerna – sedan får man en lyxig och väldigt smarrig liten rätt där den krämiga getosten möter sältan från skinkan och sötman från såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.