Förra veckan bestämde jag mig för att ha en dag i veckan när jag äter vegetariskt. Det ger mig möjlighet att vidga mina vyer i köket, det är bra för miljön och det är bra för min kropp
I detta recept. 1 st Crock-Pot0,8 kW elektricitet5-6 h tid2 st stor gula lökar2 st morötter½ näve torkad Karl-Johansvamp2 st bird eye chili1 näve gröna linser1 näve svarta linser (Belugalinser)8 st krossade vitlökar1 tsk grovt salt300 g Quornfärs 4 dl grönsaksbuljong1 st tetra krossade tomater½ msk pizzakrydda (barnens favorit)10 varv citrongräs och lökkrydda (min favorit) NYHET Resultatet kommer ikväll
Mitt letande efter riktigt, riktigt god vegetarisk mat går vidare. I helgen har vi både besökt ett självplock med grönsaker, handlat från "Tomater och gurka" (ett växthus nära landet) och skördat i de egna odlingarna, så råvaror fanns det gott om
Varianter av denna rätt ligger mycket högt på vår favoritlista för köttfriamåndagar. kokt basmatiris, chapatibröd (vi köper färdiga, men man kan säkert baka själv), mango chutney Varianter av denna rätt ligger mycket högt på vår favoritlista för köttfriamåndagar
Perfekt att köra köttfria dagar hemma. Du får i dig mer grönt, är snäll mot miljön och den där tunga känslan i magsäcken finns inte där när man kör på lite mer vegetariskt
Det här låg på vår underbara lunchtallrik igår. Efter en kylskåpsinventering insåg vi att vi hade mycket mat som vi behövde tillreda innan den blev dålig eller gammal, vilket resulterade i denna rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.