De här lövbiffarna fyllde jag med fräst lök, squash och kastanjechampinjoner. Hungern motade jag med ett stort grönt äpple så fort köttet ställts in i ugnen
Samuel ifrågasatte även varför vi helt plötsligt skulle äta en massa konstig vegetarisk mat och han verkade inte nöjd med min utläggning om miljövinster och djuraspekter
I detta recept. 1 st Crock-Pot0,8 kW elektricitet5-6 h tid2 st stor gula lökar2 st morötter½ näve torkad Karl-Johansvamp2 st bird eye chili1 näve gröna linser1 näve svarta linser (Belugalinser)8 st krossade vitlökar1 tsk grovt salt300 g Quornfärs 4 dl grönsaksbuljong1 st tetra krossade tomater½ msk pizzakrydda (barnens favorit)10 varv citrongräs och lökkrydda (min favorit) NYHET Resultatet kommer ikväll
Jag tycker veckorna flyger fram och snart har vi haft två månader medköttfriamåndagar. Jag tycker det är spännande att experimentera med vegetariska rätter, men jag måste säga att jag är lika glad på tisdagen när jag inte har några restriktioner längre
Inför veckans köttfriamåndag, bjuder jag på en enkel men smakrik broccolisoppa med just mögelost. Det är något speciellt med den krämiga osten och de små mögelbitarna…egentligen låter det inte klokt att man äter mögel men gott är det och lite spännande
Du kan naturligtvis toppa pizzan med vad du vill, så länge det är grönt om du nu kör en köttfri dag. Det ger mig vegetariska utmaningar varje vecka och det är kul att experimentera med endast gröna råvaror
I helgen har vi både besökt ett självplock med grönsaker, handlat från "Tomater och gurka" (ett växthus nära landet) och skördat i de egna odlingarna, så råvaror fanns det gott om
Favoriträtten har blivit en superenkel pastarätt med spenat och champinjoner. Det är ingen benhård regel, utan mer ett sätt att utmana oss själva att äta mer vegetariskt och hitta riktigt goda köttfria alternativ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.