Börja med att steka bacon så muurikkanblirinfettad. Ta fram steken kvällen innan och lägg i kylskåpet då är den lagom upptinadtill morgonen och ska då skäras i tunna skivor
Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabrödi den. Tyvärr regnade det den dagen så vifick stå under parasollet på uteplatsen och tillaga maten och sedan fickvisittainne och äta
En jättetrevligmiddag och kväll blev det där vi bjöds på marineradgrilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Igår var det premiär för Muurikkan ute i skogen. Guuuud så roligt alltså, det är såhär jag gillar att laga mat och nu har jag en massa planera på att bygga en lappkoja därute med eldstad imitten och renskinnsfällar mm… Kan de blimysigare en kall vinterdag
Hetta hastigt upp kräftorna tillsammans med marinadeni en Muurikka eller i en wokpanna på grillen. Tvätta limefrukterna, skär ibitar och pressa ur en del av saften
Biffen lagade vi utan skorpmjöl, på riktigtfint maletkött, som vi stekte utomhus i vår hemgjorda "muurikka" (vad är muurikka på svenska, murbottenpanna eller något ditåt, haha
Igårkväll bakade vipizza ute på muurikkaköket med gasolen. Det borde inte va några konstigheter tänkte jag för där kan man snabbt justera värmen med gasolvredet och pizzorna hade jag bakat ut innan på bakplåtspapper, bara att lägga på stekhällen och ”snabbt dra undan” pappret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.