Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet
Igår var det premiär för Muurikkan ute i skogen. Guuuud så roligt alltså, det är såhär jag gillar att laga mat och nu har jag en massa planera på att bygga en lappkoja därute med eldstad i mitten och renskinnsfällar mm… Kan de bli mysigare en kall vinterdag
Igårkväll bakade vi pizza ute på muurikkaköket med gasolen. Det borde inte va några konstigheter tänkte jag för där kan man snabbt justera värmen med gasolvredet och pizzorna hade jag bakat ut innan på bakplåtspapper, bara att lägga på stekhällen och ”snabbt dra undan” pappret
Nu ska ni få ett riktigt skogs-mulle-tips här av muurikka-familjen Nilsson. Ni anar inte hur gott det är att laga maten utomhus just för att slippa stå vid spisen i värmen, kunna lyssna på fåglarnas kvitter och samtidigt vara solnedgångens kvällspublik… Det är helt underbart
Brukar ni äta brunch om helgerna. Jag tillhör dom som ofta ”råkar” hoppa över frukost för jag kan absolut inte äta direkt jag vaknat och då är brunch perfekt framåt lunchtid istället
Recept. Evamar. sön, 2013-08-04 20. 09. 4. 545455. 2h 0min. (10). Smula ner ett paket jäst i degbunken. Värm vatten och olja till ca 37 grader och rör ut jästen i vätskan
Recept. Evamar. tis, 2013-08-20 20. 29. 2h 0min. (1). Koka upp vatten och salt och lägg därefter i soppköttet. Låt koka tills köttet är mört, ca 1½ timme
Bild från Färskt bröd är en bristvara ombord. En liggedag ute på en fin ö kan man baka. Det här är ett recept utprovat, i varianter, sedan generationer av samer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.