Av kommentarerna som finns att läsa här >> så kommer nu här ett svar till alla er som tröttnat. Tyvärr så måste jag meddela att jag inte kommer att sluta laga mat på muurikkan, även om det inte blir enbart recept med muurikkan som verktyg så är det något som jag verkligen älskar och njuter av så ni får stå ut med det eller helt enkelt sluta läsa min blogg om ni känner att det blivit så tråkigt
Nu ska ni få ett riktigt skogs-mulle-tips här av muurikka-familjen Nilsson. Ni anar inte hur gott det är att laga maten utomhus just för att slippa stå vid spisen i värmen, kunna lyssna på fåglarnas kvitter och samtidigt vara solnedgångens kvällspublik… Det är helt underbart
Tre ord som jag verkligen älskar. HÖST, GRYTOR & MUURIKKA. Nu börjar min säsong ta fart, nu mår jag som bäst, matlagningen får automatiskt en skjuts i rätt riktning, löven faller, vindarna blåser, hösten är här
Igårkväll bakade vi pizza ute på muurikkaköket med gasolen. Det borde inte va några konstigheter tänkte jag för där kan man snabbt justera värmen med gasolvredet och pizzorna hade jag bakat ut innan på bakplåtspapper, bara att lägga på stekhällen och ”snabbt dra undan” pappret
Valborgsmässoafton idag och brasorna tänds ikväll. Här hemma ska vi ha gäster på middag med en liten norrlandsinfluerad meny då jag har för mig att vi aldrig tidigare bjudit dom på detta
Igår var det premiär för Muurikkan ute i skogen. Guuuud så roligt alltså, det är såhär jag gillar att laga mat och nu har jag en massa planera på att bygga en lappkoja därute med eldstad i mitten och renskinnsfällar mm… Kan de bli mysigare en kall vinterdag
Brukar ni äta brunch om helgerna. Jag tillhör dom som ofta ”råkar” hoppa över frukost för jag kan absolut inte äta direkt jag vaknat och då är brunch perfekt framåt lunchtid istället
I afton åker vi till Finnfors för friluftscamping. Kräftor och grillat står på menyn för helgen. Sen avslutas veckan i Valliden där vi är bjudna på paltfest för att fira att Harry fyllt år
Allt ska testas på min nya morsdagspresent. Jo jag fick en muurikka. precis vad jag hade önskat. Frågan idag är HUR HAR VI KLARAT OSS UTAN EN SÅDAN ALLA DESSA ÅR
Vilka dagar jag har haft i Stockholm. Så underbara på olika sätt och jag har hunnit med så många olika saker så det känns som jag har varit där i flera veckor
Det fina vädret håller i sig och det känns så där att stå inne i köket och laga mat. Tänk när vi får uteköket klart, dock inget som kommer hända i år, och vi kan stå ute tillsammans med fläktande vind och skära, blanda och tillaga på antingen grill eller muurikka
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet