Börja med att steka bacon så muurikkanblirinfettad. Ta fram steken kvällen innan och lägg i kylskåpet då är den lagom upptinadtill morgonen och ska då skäras i tunna skivor
En jättetrevligmiddag och kväll blev det där vi bjöds på marineradgrilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Hetta hastigt upp kräftorna tillsammans med marinadeni en Muurikka eller i en wokpanna på grillen. Tvätta limefrukterna, skär ibitar och pressa ur en del av saften
Igår var det premiär för Muurikkan ute i skogen. Guuuud så roligt alltså, det är såhär jag gillar att laga mat och nu har jag en massa planera på att bygga en lappkoja därute med eldstad imitten och renskinnsfällar mm… Kan de blimysigare en kall vinterdag
Under helgen blev det att laga mat ute på murrikkan. Gasolställningen är ett toppen komplement när man inte har tid el kan göra upp en eld under murrikkan
Under tiden häller du i oljan i wookpannan och låter den bli varm stek därefter baconet som ska stekas tills det börjar "ramla isär" Under tidenstrimlar du kycklingfileérnai lagoma strimlor och krydda med salt peppar samt ev chili
Igårkväll bakade vipizza ute på muurikkaköket med gasolen. Det borde inte va några konstigheter tänkte jag för där kan man snabbt justera värmen med gasolvredet och pizzorna hade jag bakat ut innan på bakplåtspapper, bara att lägga på stekhällen och ”snabbt dra undan” pappret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.