Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet
Vi har tillbringat den mesta tiden utomhus och bara njuter av att ha semester. Häromdagen plockade vi fram muurikkan och lagade kvällsmaten på den ute på altanen
) och det bjöd hon på när det var cykelfesten senast. Förutom att Marie har justerat receptet något så har även jag donat lite med det och jag bjuder på min version
Idag har varit en riktigt underbar mys söndag med världens bästa gudson och hans mamma och pappa. Johanna, Elton och jag möttes upp och gick och badade, på badet lekte vi Rosella färjan och en abbore som jagade den
Men det är ett program som jag försöker följa och det är ”Sommar med Ernst”. Ernst lagade mat på en spishäll och det såg mycket effektfullt och läckert ut
Här har muurikkan gått varm ett par timmar både till tunnbröden och det vi fyllde dom med. Är man som jag uppväxt i norrland och ätit sånt här tunnbröd till frukost när man var liten så finns inget som smakar bättre egentligen… Tunnbrödet här har jag gräddat på murrikkan med liten eld under, det går snabbt så det gäller att kavla på mellan varven eller så kan man hyra in en liten ”kavlerska”
Perfekt som buffésallad eller tillsammans med grönsaker och bröd till en enkel middag. Min man och jag går nu på semester på fredag och denna veckan har min man haft med sig mat låda några dagar så har nu gjort pastasallad till honom med lite delikatesser som han gillar
Så jag tog verkligen ut svängarna och gjorde fläskfilé en helt vanlig torsdag, helt crazy alltså. Vispa ihop övriga ingredienser i pannan och lägg ner köttet
Det går snabbt, är enkelt och smakar helt underbart. Blanda mjöl och salt. 1 dl fullkornskornmjöl2 dl vetemjöl2 ägg5 dl mjölk1/2 tl salt50 g smörVispa ägg, häll i mjölken och det smälta smöret. Vispa och låt sedan stå i 15 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.