Muurikka

Muurikka

Rårakor

Rårakor

Riv potatisen grovt och salta den lätt. Låt den ligga en stund och kläm sedan ur vätskan som bildats av saltet på potatisen
Raggmunk

Raggmunk

4 personer Ingredienser 800 g potatis av fast sort, gärna Amandine, Belana eller välj favoritsort 2 dl vetemjöl 1 tsk salt 5 dl mjölk 1 st ägg Smör att steka i Av
Chicken tikka i muurikka

Chicken tikka i muurikka

2 Stek kycklingen runt om på muurikka eller grill tills den är genomstekt, 10-12 minuter. 1 Blanda marinaden, lägg i kycklingen och marinera minst två timmar eller över natten i kylskåp
Paella i muurikka

Paella i muurikka

2 Hetta upp oljan i muurikkan. 1 Blanda vatten och fond i en tillbringare
Viltskavsgryta i muurikka

Viltskavsgryta i muurikka

Börja med att steka bacon så muurikkan blir infettad. Ta fram steken kvällen innan och lägg i kylskåpet då är den lagom upptinad till morgonen och ska då skäras i tunna skivor
Viltskav på Muurikka

Viltskav på Muurikka

Lade dock Muurikkan på grillen istället, med det ihopsvetsade trekantsjärnet under för att få lite drag
Jägarens hopkok i Muurikka

Jägarens hopkok i Muurikka

Servera direkt från muurikkan och låt er väl smakas. Förberedelser. Koka potatisen inte helt färdig och tärna i lagom stora bitar