Lägg i fisken och bryn den på hög värme på båda sidor. Så hälleflundran fick sällskap av en matig sallad med mathavre, lite brynt smör och riven pepparrot
Ta upp torsken, salta och peppra ochlägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
En fin bit torskrygg serverat med kokt potatis, riven pepparrotochskirat smör. Fisken, en eller två fint skalade och kokta potatisar, det skirade smöret och en hög härligt rivig pepparrot
Ta upp torsken, salta och peppra ochlägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torsken och lite dill på uppvärmda tallrikar
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Servera fisken tillsammans med ärtpuré, smör, citronklyftor och eventuellt potatis. Lägg upp fisken på två tallrikar med en hög räkor och en hög nyriven pepparrot ovanpå
Lägg på lock och ge den ett hastigt uppkok. Lägg fiskbitarna i en vid kastrull eller stekpanna. Tänk att något så enkelt som kokt/pocherad torsk medskirat smör ochpepparrot kan bli så fascinerande smakmässigt
Lägg fisken i en smord ugnsfast form och peppra. Lägg upp torsken på varma tallrikar. Ös över lite av smöret och toppa med riven pepparrotoch en dillkvist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.