En fin bit torskrygg serverat med kokt potatis, rivenpepparrotochskirat smör. Fisken, en eller två fint skalade och kokta potatisar, det skirade smöret och en hög härligt rivig pepparrot
I dag skall jag dela av mig med ett recept på en ny variant av min lättrimmade ugnsstekta torskrygg, som den här gången serveras på en bädd av ärtpuré tillsammans medrivenpepparrotochskirat smör
Lättrimmadtorskryggmed goda tillbehör. Torskrygg är faktiskt väldigt lätt att lyckas med, framför allt om man bakar den i ugnen och använder en termometer
rivenpepparrot. Servera fisken med det skirade smöret, pepparrot, pressad po-tatis och broccoli. Rör ut saltet med kallt vatten i en bunke och häll över fisken
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
4 bit torskrygg (á 150 g) vitt vin lagerblad salt vitpeppar 24 färskpotatisar salt 1 knippe dill 30 g bladspenat olja, till stekning salt 12 gröna sparrisar 200 g färsk pepparrot, riven 500 g räkormed skal dill, efter smak 500 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.