Servera medkokt potatis. Kokt torsk. Börja med att sätta på potatisen. Smält smöret. R och jag njuter men pluttisarna , dom ville hellre ha ugnspannkaka
I dag skall jag dela av mig med ett recept på en ny variant av min lättrimmade ugnsstekta torskrygg, som den här gången serveras på en bädd av ärtpuré tillsammans medrivenpepparrotochskiratsmör
Torskrygg är klassiskt, lättlagat och mycket, mycket gott. Ugnsbakad rimmad torskrygg. Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja
En rejäl bit torskryggmedskiratsmörochrivenpepparrot. Hur mycket pepparrot man ska ha till är en smaksakRätt tillagad så ramlar den nästan sönder i sina skivor Torskryggmedskiratsmörochpepparrot
rivenpepparrot. Servera fisken med det skirade smöret, pepparrot, pressad po-tatis och broccoli. Rör ut saltet med kallt vatten i en bunke och häll över fisken
Servera med nypotatis koktmed mycket färsk dill, nykokta primörer, skiratsmörochrivenpepparrot. Skiratsmörochnyrivenpepparrot på koljan gör mig nästintill tårögd (och det beror inte på att perpparroten är stark)
Servera fisken på en bädd av sallad och lägg kokt nypotatis ochpepparrot vid sidan om. Det här är huvudrätten som vi åt efter den kokta vita sparrisen (som publicerades härom dagen)
4 bit torskrygg (á 150 g) vitt vin lagerblad salt vitpeppar 24 färskpotatisar salt 1 knippe dill 30 g bladspenat olja, till stekning salt 12 gröna sparrisar 200 g färsk pepparrot, riven 500 g räkor med skal dill, efter smak 500 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.