800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, tillformen salt
Lägg i torskenoch sjud på svag värme tills köttet precis börjar släppa från benen. Använd en vid kastrull och fyll upp medvatten så att torskkotletterna kommer att täckas
Lägg i torskenoch sjud på svag värme tills köttet precis börjar släppa från benen. Använd en vid kastrull och fyll upp medvatten så att torskkotletterna kommer att täckas
Jag förstärkte smaken av pepparrotmed smält smör tillpotatisenmedpepparrot i. Hacka rödbetorna, äggenoch blanda ner med kapris och räkor ( spar några till garnering) ochdillen i en skål
Blanda tillen sallad. Servera torskenmed det smälta smöret, de skalade räkorna ochsalladen. Dela rädisorna, skär sockerärtorna i bitar och plocka dillen i vippor
Under tiden skirar du smöret tillsammansmedpepparrotenoch kokar tunt skivad morot till. Rena råvaror med mycket egen smak slår det mesta, smöret till blir en suverän smakförhöjare och mättar väldigt bra
Strö till sist över lite rivenpepparrot. rivenpepparrot. Resten av familjen fick även kokt färsk potatis tilloch jag hade även gjort en sås på crème fraîche, majonäs och hackad dill till dem
Stekt torsk. Skira smöret tills det slutar bubbla och har en ljus brun färg. Servera torskenmed kokt potatis, skirat smör, citronklyfta samt rivenpepparrotoch ev
Slå det smälta smöret hela tiden över fisken så att den ger smak ochtillagarden. Bryn avslutningsvis smöret i en kastrull, spara en klick smör till slutet för att kyla ner det brynta smöret
Blanda tillen sallad. Servera torskenmed det smälta smöret, de skalade räkorna ochsalladen. Dela rädisorna, skär sockerärtorna i bitar och plocka dillen i vippor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.