10,5 dl
SirapSå här gör du 1 minuter Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång bakform (1,5 l) med bakplåtspapper. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Använd gärna en hushållsassistent Riv morötter och äpple grovt och blanda ner i det torra. Blanda sist ner filmjölk och sirap. Blanda väl. Det ska bli en ganska kladdig smet. Häll ner smeten i formen. Se till att smeten kommer ner i alla hörn. Grädda ca 1 timme i ugnen. Tiden kan variera något, så prova med en provsticka. Låt brödet vila 10 min i formen och ta sedan ut det. Låt brödet svalna. NJUT Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
Det har blivit så himla roligt att baka eget bröd sedan jag införskaffade min Kitchen Aid. Jag har testat allt från klassiska recept, andras brödrecept till att experimentera en hel del själv
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål
Knådfritt bröd med endast en jäsning - Superlätt att baka. Smakar som brödet som man får till pizzasalladen på pizzerian - Ingår i kategorin EDITHS BÄSTA >>
Just denna variant var dock inte överdrivet söt utan hade en välbalanserad smak. Jag gillar att baka bikarbonatsbröd eftersom ett sådant bröd inte har någon jästid och därmed går snabbt och enkelt att röra ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.