Ett tips är att efter halva tiden täcka brödetmed bakplåtspapper så att det inte bränns. Brödet håller sig inte fräscht hur länge som helst, så om man vet redan innan att man inte kommer äta upp allt på runt en vecka så är det ett bra tips att skära upp en del och sätta in det i frysen
Stekta äpplenmed banan och kokos. Krydda med kanel. Blanda äpplenoch bananer i en skål. Stek stora tärningar av äpple i kokosolja tills de mjuknar lite
För över bakplåtspappret med det färdigjästa brödet till den varma plåten i ugnen. Härligt krispigt på ytan och saftigt inne… Perfekt frukost för oss i sjukstugan och jag tror vi hittat ett nytt favoritbröd
Smörj en avlång brödform, häll i smeten och strö över grovt dinkelmjöl. Brödet blir extra saftigt av det rivna äpplet, och sedan kommer det små smakexplosioner från hasselnötter och tranbär
Det har gått lite upp och ner med det för oftast äter jag knäckebrödoch det tycker jag att det finns riktiga goda varianter av i affären (Leksands brungräddade är min favorit
I ochmed att havregrynen, krossen och fröna skållas över natten blir brödet riktigt saftigt. Täck eventuellt brödetmed aluminiumfolie för att det inte ska brännas på ytan
Höstboostningen fortsätter med olika grötar och smoothies till frukost. Äggula innehåller soligt D-vitamin, som vi sannerligen inte varit så bortskämda med den här sommaren
Smörgåsen till blev den här gången mitt glutenfria bikarbonatbrödmed äggröra och sallad. Torkade eller frysta nässlor är suveräna att ha på lut och koka soppa på, eller att pytsa i bröd, gröt eller pannkakssmet
Smaka av med senap, grovmalen svartpeppar och finhackad persilja. Fräs löken och fintärnade äppelbitar (spara hälften av äppeltärningarna till garnering) i smöret utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.