Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
4 dl lantbrödsmjöl (grovt) väljer man vanligt krävs ytterligare 1 dl. Ugn 200 grader C. Blanda ut jästen i det ljumma vattnet så att den löser sig, tillsätt olja och salt, blanda
Det skall vara mörk sirap i men då jag trodde jag hade slut på det så fick det bli brödsirap, funkade lika fint det, men sedan så hittade jag den mörka sirapen i ett annats skåp, undra just vad den gjorde där
Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter
Blanda jäst och vatten. Rör ned resten av ingredienserna. Låt jäsa i 12 tim i rumstemeratur. Baka ut till limpor, degen är lite lös, lägg på plåtar och låt jäsa 1 tim
Baka ut till valfritt bröd t. baguetter, brytbröd, brödpinnar eller vanliga limpor. Pensla sedan bröden med vatten och strö över flingsalt och ev kryddor
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Det har blivit så himla roligt att baka eget bröd sedan jag införskaffade min Kitchen Aid. Jag har testat allt från klassiska recept, andras brödrecept till att experimentera en hel del själv
Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.