Mät upp vetemjöl i en bunke. Häll i vatten, lite i taget, och rör ut alla klumpar så du får en jämn smet.
Vispa ner äggen och därefter mjölken. Tillsätt Milda Culinesse.
Låt smeten svälla i kylen i 2 timmar. Smeten ska vara som tjock grädde. Är den för tjock - späd med lite vatten.
Crêpen steker du i en pannkakslagg, ca 20 cm i diameter. Häll Milda Culinesse i pannkakslaggen, vänta tills bubblorna försvunnit. Ta pannan av värmen. Häll i ½ dl smet, vicka på pannan så att smeten fördelar sig jämnt i pannans botten. Sätt pannan på spisen och grädda crêpen.
Vänd när undersidan är guldgul. Grädda andra sidan i en halv minut.
Jag hade totalt glömt bort hur gott det är med Crêpes. Jag åt en vegetarisk buffé för någon dag sedan och där fanns goda vegetariska crêpes som var grymt goda
Grädda pannkakorna/crepes i en mindre stekpanna. Förbered smeten till crêpes. Smält matfett i en kastrull (behövs ej med flytande matfett) och rör ner mjölet
Mät upp mjöl i en skål och tillsätt hälften av mjölken. Vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken tillsammans med äggen och tillsätt sedan det smälta smöret
Lägg mjölet i en skål och tillsätt vatten, lite i taget, under omrörning. Rör tills smeten är slät. Tillsätt äggen, ett i taget, och till sist mjölk och margarin
Crêpes med köttfärsfyllning från fas II. Dukans-pannkaka ( 3 st. )2 ägg, 1 msk maizena, 2 dl mjölk , 1/2 tsk saltVispa ihop alla ingredienser ( smeten bli tunn)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.