Milda.se

Efterrätter

Smaskiga efterätter

Kladdkaka

2 ägg. 2 dl strösocker. ½ dl Milda Culinesse. 4 msk kakao. 1 dl vetemjöl. TILL FORMEN. 1 msk Milda Culinesse. 2 msk ströbröd

Smulpaj med blåbär

SMULDEG. 100 g Milda margarin. 1½ dl vetemjöl. 2½ dl havregryn. ½ dl strösocker. 100 g hackade mandlar. FYLLNING

Smulpaj med äpplen

SMULDEG. 100 g Milda margarin. 1½ dl vetemjöl. 2½ dl havregryn. 100 g hackade mandlar. ½ dl strösocker. FYLLNING

Cheesecake - New York style

BOTTEN. 200 g digistivekex (ca 10 st). 75 g Milda margarin, eller ¾ dl Milda Culinesse. FYLLNING. 1 citron, finrivet skal

Cheesecake med lime

2 gelatinblad. 240 g Digestive-kex. 40 g Milda Magarin. 3 msk vatten. 400 g Créme Bonjour Naturell. 2½ dl Milda Mat & Visp, 26%
Apelsin- och limepaj

Apelsin- och limepaj

Sätt ugnen på 175°C. Krossa eller mixa sönder kexen. Smält margarinet, häll det över kexsmulorna och blanda ihop till en fast massa
Äppelpaj

Äppelpaj

Smörj pajformen och skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en rund form (ca 26 cm)
Chokladlyx i portionsform

Chokladlyx i portionsform

Värm Milda Mini Mat i en kastrull, låt sjuda någon minut. Ta av kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar och rör ner
Citronpaj

Citronpaj

Lägg mjöl, socker och matfett i en matberedare och kör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt samman degen
Enkel kanelkaka

Enkel kanelkaka

Sätt ugnen på 175°C. Rör (vispa ej) samman ägg, socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och matfett. Smörj en rund form (ca 22 cm i diameter) med matfett
Rabarber med havresmul

Rabarber med havresmul

Sätt ugen på 200°C och smörj en form (ca 22 cm i diameter). Skiva rabarbern och fördela den i formen. Blanda havregryn, råsocker och Milda flytande margarin
Chokladmousse

Chokladmousse

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i en kastrull, ca 5 minuter. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron, låt den svalna
Krusbärsglass

Krusbärsglass

Koka sylt på krusbären och sockret, kyl ner. Har du glassmaskin gör du glassen efter instruktioner för maskinen
Mangoglass

Mangoglass

Vispa Milda vaniljvisp fluffigt. Blanda med mangopurén. Frys in i portionsformar. Servera med uppskurna mangobitar och gärna lite färska bär
Yoghurtglass med jordgubb

Yoghurtglass med jordgubb

Vispa Milda vaniljvisp fluffig. Moda jordgubbarna, blanda med yoghurt och socker. Vänd ner yoghurtblandningen i den vispade vaniljvispen
Fräsch fruktöverraskning

Fräsch fruktöverraskning

Värm ugnen till 175ºC. Gör botten först. Häll smält margarin över havregryn i en bunke. Låt svälla lite. Blanda vetemjöl, kanel och bakpulver
Hallongazpacho med vaniljvisp

Hallongazpacho med vaniljvisp

Tina hallonen och mixa dem till puré. Blanda purén med rödvin, saften och finrivet skal från apelsinen
Hannas härlighet

Hannas härlighet

Fördela lätt tinade bär i fyra djupa tallrikar. Vispa Vanilvisp med elvispen tills det blir fluffigt. Häll vaniljvispen ovanpå bären
Spröd äppelpaj med kokos och citron

Spröd äppelpaj med kokos och citron

1. Pajdeg. Skär margarinet i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med vetemjöl. Finfördela margarinet och mjölet till en smulig massa
Gratinerad färsk frukt

Gratinerad färsk frukt

Sätt ugnen på 250°C grillvärme. Blanda vaniljvisp ovispad med äggulor, Maizena och stötta kardemummakärnor i en kastrull
Kladdkaka med lingon och kardemumma

Kladdkaka med lingon och kardemumma

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao och salt