Bakade ett supergott bröd nu ikväll. ) Så himla enkelt var det medoch det gillar jag. Blanda i hop allting i en bunke och häll i en form med bakplåtspapper
Smula jästen i en bunke och. 50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning) 2 dl gräddfil 200 g torkad frukt (jag använde aprikoser) ca 10 st torkade fikon till topping Värm vattnet till ca 37 grader. ca 10 st torkade fikon
Detta stora bröd smakar allra bäst med ost - gärna en grönmögelost. Bröd på jäsning. Smula jästen i en bunke (helst i degblandare) och rör ut den med vatten,
en skiva gott brödfikonbredbar chevrévalnötterhonungRosta skivan på bägge sidor i en varm stekpanna. Kikade på hans program Jamie Olivers jul där han ugnstorkade fikonoch åt dessa serverade så här
När degen inte är kletig i mitten så brödet klart. Tillsätt sedan salt, torkad frukt (fikonoch russin), frön (solros och pumpa) och nötter (hasselnötter)
Aprikoserna kan man förstås byta mot annan frukt också, fikon till exempel. Strimla och hacka aprikoserna (om de är torra kan man börja med att lägga dem i hett vatten några minuter, då blir de mjuka och lättare att hacka)
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Ett saftigt och mjukt bröd fyllt med örter, ost och grönsaker. Klä en brödformmed bakplåtspapper. Konsistensen på detta bröd är lite som en kaka, saftigt och mjukt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.